Árvu skal lede Faamoe sammen med Sametinget

Designbyrået Árvu skal lede det neste bedriftsutviklingsprogrammet Faamoe, på oppdrag av Sametinget.

Faamoe 2_samling 1.jpg

Ođas | Almmuhuvvon

Faamoe betyr styrke/makt på sørsamisk og har fokus på å styrke merkevaren til bedriftene og økonomistyringen i selskapet. En viktig del av det å være med på Faamoe er å utvide nettverket sitt, samt å møte andre i samme situasjon.

– Det er en enorm verdi i å møte andre bedriftseiere som driver innenfor samme bransje. Mange sitter alene og jobber, da er det så viktig å møte andre i samme situasjon. I disse møtene etableres samarbeid og det skjer en kunnskapsutvekling som har en enorm verdi for den enkelte bedrift, sier sametingsråd Silje Karine Muotka (NSR).

Árvu består av fotograf Marie Louise Somby fra Kautokeino og grafisk designer Karine Kimo Pedersen fra Tana. Begge har deltatt på det første Faamoe-programmet og tidligere bedriftsutviklingsprogrammer igangsatt av Sametinget.  

Muotka sier at hele poenget med Faamoe 1, som Árvu var deltaker av, var å bygge samiske ledestjerner.

– Vi trenger suksessfulle samiske bedrifter som viser at det er mulig å etablere en levedyktig bedrift. Det er Sametinget sitt ansvar å løfte disse fram, derfor gleder det meg at de skal lede Faamoe 2, sier Muotka entusiastisk.

Hun sier at det er ekstra viktig å ha fokus på å styrke våre bedrifter i den usikre situasjonen vi er inne i.

– Vi håper derfor at dette oppdraget vil gi Árvu et ekstra løft og at de med den erfaringer de har opparbeidet seg er med på å løfte andre samiske bedrifter, sier Muotka avslutningsvis.   

Samiske kreative næringsaktører som ønsker å ta steget fra å jobbe deltid med bedriften til å jobbe heltid, bør søke. Her er link til søknadskjema: https://www.deltager.no/faamoe2#init

For spørsmål eller intervju, kontakt sametingsråd Silje Karine Muotka (NSR), mob. +47 984 87 576, silje.karine.muotka@samediggi.no.

Fant du det du lette etter?

Hva lette du etter? Din tilbakemelding hjelper oss ålage bedre nettsider.

Takk for din tilbakemelding!