PRM: Samisk litteratur til verdens største bokmesse

Sametingsrådet gir 200.000 kroner i støtte til den samiske forlegger- og avisforeningen SÁLAS for deltakelse i anerkjente Frankfurter Buchmesse.

Ođas | Almmuhuvvon

I 2019 er Norge tildelt rollen som gjesteland for bokmessen i Frankfurt, noe som betyr at Norge får presentere sin litteratur og kultur under bokmessen. SÁLAS har i samarbeid med NORLA, som organiserer Norges deltakelse i Frankfurt 2019, sikret at også samiske bøker og forfattere er representert.

I den forbindelse skal det oversettes et antall av samiske bøker til engelsk i såkalte prøveoversettelser for å synliggjøre samisk litteratur for et globalt publikum.

–  Samisk litteratur er en del av den norske litteraturarven. Dette gir en unik anledning til å formidle og synliggjøre den samiske litteraturen og samfunnsdebatten for hele verden, sier sametingsråd Henrik Olsen.

Ettertraktet bokmesse

Bokmessen i Frankfurt er å regne som den viktigste bokmessen i verden, som arrangeres i oktober hvert år. Bokmessen samler mer enn 300.000 besøkende fra over 100 land, 7000 forlag og 10.000 journalister.

Sametingsrådet støtter SÁLAS med 200.000 kroner for å kunne delta på bokmessen i Frankfurt.

–  Det er viktig for samiske forlag å kunne delta med nødvendig tyngde på en så stor internasjonal litteraturarena. Dette gir en stor eksponeringsmulighet for samisk litteratur og det er jeg svært glad for, sier sametingsråden.

For intervju i saken, kontakt Henrik Olsen, telefon: +47 907 75 219 og/eller henrik.olsen@samediggi.no

Fant du det du lette etter?

Hva lette du etter? Din tilbakemelding hjelper oss ålage bedre nettsider.

Takk for din tilbakemelding!